Zrazok

Зразки юридичних документів

Олег Мусій розповів про реформи в сфері охорони здоров'я

Олег Мусій розповів про реформи в сфері охорони здоров'я

Систему охорони здоров'я України необхідно серйозно оновити за допомогою введення обов'язкового медичного страхування, створення лікарського самоврядування та підвищення якості освіти медиків, вважає міністр охорони здоров'я України Олег Мусій.

"Всім зрозуміло, що система вимагає серйозного структурного оновлення, тому що нею незадоволені практично все", - заявив Мусій.

Насамперед у медичній системі України необхідно ввести підсистему лікарського самоврядування, вважає Мусій. На його думку, це допоможе залучити до управління фахівців, які безпосередньо працюють в цій галузі.

"Ми отримаємо баланс між державою і професіоналами, які працюють в системі. Це стане стимулом для розвитку системи", - заявив міністр.

Наступним кроком реформ системи охорони здоров'я має стати зміна системи фінансування шляхом введення обов'язкового для всіх медичного страхування, вважає Мусій. На думку міністра, це дасть можливість запустити ринкові механізми і відносини в системі охорони здоров'я, що є одним з найбільш важливих завдань на сьогодні. Цей процес можна реалізувати за 2-3 роки, упевнений міністр.

І ще одним кроком для побудови нової системи Мусій вважає зміни в підготовці кадрів. За словами міністра, необхідно кардинально змінити якість як переддипломної, так і післядипломної освіти медиків.


Схожі новини

Україні варто чекати можливого потужного військового вторгнення з боку Росії через півроку, навесні 2015-

Група держав проти корупції (GRECO - Group of States against corruption) на 63-му пленарному засіданні,

Схожа політична ситуація була в Польщі під час "круглого столу" "Солідарності" і властей. Так прокоментував

Народний депутат від Партії регіонів Владислав Атрошенко пропонує скасувати закони, прийняті Верховною

17 травня 2013 повідомлялося про те, що студенти Донецького університету вимагають розібратися, чому

Залишити коментар

Обовязкові поля для заповнення позначені *.

*