Zrazok

Зразки юридичних документів

П'яних водіїв пропонують довічно позбавляти права керувати транспортним засобом

П'яних водіїв пропонують довічно позбавляти права керувати транспортним засобом

Згідно зі статистичними даними в Україні подобово в ДТП гине від 10 до 20 чоловік і більше 100 отримує різного ступеня тілесні ушкодження. При цьому, 37% від загальної кількості ДТП припадає на аварії за участю водіїв, що перебувають за кермом у стані алкогольного сп'яніння. Запобігти смертність на дорозі Олег Ляшко планує за допомогою проекту № 2454.

Так, депутат хоче доповнити ст. 286 Кримінального кодексу частиною четвертою, яка передбачає позбавлення волі на строк 10 років, з довічним позбавленням права керувати транспортним засобом за порушення правил безпеки дорожнього руху, експлуатації транспорту особою, яка керує т/з, що спричинило середньої тяжкості тілесне ушкодження (ч.1 ст. 286), смерть потерпілого або заподіяло тяжке тілесне ушкодження (ч.2 ст. 286), загибель кількох осіб, якщо встановлено, що особа, яка керувала т/з, перебувала у стані алкогольного сп'яніння.

Крім того, проектом пропонується законодавчо визначити таку загрозу національній безпеці, як неефективність держполітики щодо забезпечення безпеки дорожнього руху, зростання аварійності на автомобільних дорогах. Одним з основних напрямів державної політики у сфері нацбезпеки нардеп хоче зробити посилення профілактики аварійності на автомобільних дорогах за участю водіїв, які перебувають за кермом у стані алкогольного сп'яніння.

Схожі новини

Верховна Рада підтримала внесення змін до державного бюджету на 2014 рік. За проголосували 228 народних

Юлія Тимошенко запропонувала Раді на розгляд законопроект про розширення прав громадян України у питанні

Народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко не вірить, що стосовно неї влада США ввела санкції.

Зокрема, депутат від "Батьківщина" Володимир Яворівський зареєстрував законопроект № 4006 "Про визнання

Наказом від 5 вересня 2013 № 224 МЗС затвердив Положення про обслуговуючий персонал системи органів дипломатичної

Залишити коментар

Обовязкові поля для заповнення позначені *.

*